Category - General Knowledge
Part - Highest Civilian awards of the Country
Question No. - 25
Time - 25 Minuts
1. What is the name of highest civilian award of Abkhazia?
a) Honour of the Nation Decoration
b) Order of Honour and Glory
c) Order of the National Hero
d) Order of the Liberator General San Martín
Ans- b) Order of Honour and Glory.
2. What is the name of highest civilian award of Honduras?
a) Heydar Aliyev Order
b) Order of Leopold
c) Order of the Fatherland
d) Order of Santa Rosa and the Civilization
Ans- d) Order of Santa Rosa and the Civilization.
3. What is the name of highest civilian award of Andorra?
a) Order of the National Hero
b) Heydar Aliyev Order
c) Cross of the Seven Arms
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- c) Cross of the Seven Arms.
4. What is the name of highest civilian award of Iceland?
a) Order of the National Hero
b) Order of the Falcon
c) Cross of the Seven Arms
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- b) Order of the Falcon.
5. What is the name of highest civilian award of Iran?
a) Honour of the Nation Decoration
b) Order of Honour and Glory
c) Heydar Aliyev Order
d) Order of Islamic Revolution
Ans- d) Order of Islamic Revolution.
6. What is the name of highest civilian award of Bahrain?
a) Order of the National Hero
b) Heydar Aliyev Order
c) Order of Sheikh Isa bin Salman Al Khalifa
d) Independence Award
Ans- c) Order of Sheikh Isa bin Salman Al Khalifa.
7. What is the name of highest civilian award of Mauritius?
a) Heydar Aliyev Order
b) Order of Leopold
c) Order of the Star and Key of the Indian Ocean
d) Order of the National Hero
Ans- c) Order of the Star and Key of the Indian Ocean.
8. What is the name of highest civilian award of Belgium?
a) Order of the National Hero
b) Order of the Fatherland
c) Order of Leopold
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- c) Order of Leopold.
9. What is the name of highest civilian award of Japan?
a) Order of the Chrysanthemum
b) Order of Honour and Glory
c) Order of the National Hero
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- a) Order of the Chrysanthemum.
10. What is the name of highest civilian award of Jordan?
a) Honour of the Nation Decoration
b) Order of Honour and Glory
c) Heydar Aliyev Order
d) Order of Al-Hussein bin Ali
Ans- d) Order of Al-Hussein bin Ali.
11. What is the name of highest civilian award of Kenya?
a) Honour of the Nation Decoration
b) Order of the Golden Heart
c) Order of the National Hero
d) Order of the Liberator General San Martín
Ans- b) Order of the Golden Heart.
12. What is the name of highest civilian award of Brazil?
a) Order of the Southern Cross
b) Order of Honour and Glory
c) Order of the National Hero
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- a) Order of the Southern Cross.
13. What is the name of highest civilian award of Laos?
a) National Gold Medal
b) Order of Freedom
c) Order of the Southern Cross
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- a) National Gold Medal.
14. What is the name of highest civilian award of Lithuania?
a) Heydar Aliyev Order
b) Order of Leopold
c) Order of the Fatherland
d) Order of Vytautas the Great
Ans- d) Order of Vytautas the Great.
15. What is the name of highest civilian award of Malawi?
a) Order of the National Hero
b) Order of the National Achievement
c) Order of Freedom
d) Order of the Southern Cross
Ans- b) National Order of the Republic .
16. What is the name of highest civilian award of Cameroon?
a) Order of Stara Planina
b) Order of Freedom
c) Order of Valour
d) Order of Honour and Glory
Ans- c) Order of Valour .
17. What is the name of highest civilian award of Mexico?
a) Order of Stara Planina
b) Order of the Aztec Eagle
c) Order of the National Hero
d) Honour of the Nation Decoration
Ans- b) Order of the Aztec Eagle.
18. What is the name of highest civilian award of Central African Republic?
a) Order of the Southern Cross
b) Order of Honour and Glory
c) Order of Central African Merit
d) Grand Order of National Merit
Ans- c) Order of Central African Merit.
19. What is the name of highest civilian award of Monaco?
a) Order of Amílcar Cabral
b) Order of Merit
c) Friendship Medal
d) Order of Saint-Charles
Ans- d) Order of Saint-Charles.
20. What is the name of highest civilian award of China?
a) Order of Amílcar Cabral
b) Order of Merit
c) Friendship Medal
d) Order of Boyaca
Ans- c) Friendship Medal.
21. What is the name of highest civilian award of Denmark?
a) Order of the White Lion
b) Order of the Elephant
c) National Independence Order of June 27th
d) Dominica Award of Honour
Ans- b) Order of the Elephant.
22. What is the name of highest civilian award of Ecuador?
a) Order of Merit
b) National Order of San Lorenzo
c) Order of Central African Merit
d) Grand Order of National Merit
Ans- b) National Order of San Lorenzo .
23. What is the name of highest civilian award of Egypt?
a) Order of the Nile
b) Order of Merit of Duarte, Sánchez and Mella
c) Order of the White Lion
d) Order of Merit
Ans- a) Order of the Nile.
24. What is the name of highest civilian award of France?
a) Order of the National Hero
b) Heydar Aliyev Order
c) Legion of Honour
d) Order of the Equatorial Star
Ans- c) Legion of Honour .
25. What is the name of highest civilian award of Greece?
a) Order of Merit
b) National Order of San Lorenzo
c) Order of Central African Merit
d) Order of the Redeemer
Ans- d) Order of the Redeemer.